***       Водещите вечерни новини       на 5 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 5 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Разследват шпионаж и в ДАНС. Митрофанова: Русия може да премести съветски паметници от България на своя територия


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 5 февруари   

 

Акция в Държавната организация „ Национална сигурност " (ДАНС). Според първична информация още веднъж се проверява шпионаж.

По данни, които проверяващите са събрали, служителят на ГДБОП е синхронизирал дейностите си със чиновник на ДАНС, който също е изнасял информация към съветска агентура.

***

***

„ Нито армията, нито системата ни за сигурност са изолирани от обществото ни. То е подложено на остра масирана осведомителна обработка и на нея от време на време се поддават и чиновници на системата за сигурност “. 

Това сподели в изявление за бТВ министърът на защитата Тодор Тагарев.

Коментарът му бе във връзка днешната акция в ГДБОП и ДАНС, където все още тече следствие за шпионаж в интерес на Русия.

***

Докато бил в Дирекция " Международно оперативно съдействие ", се почерпил. Затова бил намален и пратен в аналитичния отдел на ГДБОП.

Преди това е ходил и на задача в чужбина.

***

Русия може да обмисли разновидността да реалокира руски монументи от България на своя територия. Това съобщи в изявление за телевизия RTVI съветският дипломат в София Елеонора Митрофанова, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

„ Мисля, че е допустимо да се сложи въпросът по този метод, несъмнено ", сподели Митрофанова в отговор на въпрос дали съветското външно министерство позволява, че в случай че обстановката се утежни, ще би трябвало да прибере паметниците от България. " Що се отнася до паметника на Съветската войска, той е нарязан на части и са нужни доста пари и доста работа, с цел да се сглоби още веднъж ", добави тя.

***

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), представляваща и сплотяваща голяма част зърнопроизводителите в България, афишира безсрочни протестни дейности с начало 06.02.24 година (вторник) в 10:00 ч.

***

***

С мярката се цели облекчение на разноските на популацията през новия отоплителен сезон.

***

С 69% е намалял напорът на мигранти на българо-турската граница. Това излиза наяве от информация на Групово дело „ Гранична полиция “.

***

Седемчленна група, измежду която и четирима български жители, са арестувани в Испания след извършено следствие за противозаконен трафик на коли, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

***

„ Защото сме уверени в цената на нашата поддръжка и тъй като сме уверени в единството на сътрудниците на Украйна, които имат волята да упорстват, с цел да реализиран резултата, който всички желаеме “.

В отговор на въпрос по кое време ще завърши пълномащабната руско-украинска война, която продължава съвсем две години, Фройдинг акцентира: „ Ще завърши, когато Украйна завоюва войната “.

***

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел разгласи през днешния ден, че е на път за Украйна, и още веднъж прикани за повече помощ за разкъсваната от война страна, съобщи Франс прес.

***

Кандидатурата на Швеция за участие в НАТО може да бъде утвърдена, когато Народното събрание на Унгария се събере още веднъж за естествена сесия. Това съобщи парламентарната група на ръководещата партия " Фидес ", представена от " Ройтерс ".

Тя посочи, че първо чака посещаване на шведския министър председател в Будапеща.

Това значи, че е малко евентуално депутатите от " Фидес " да участват на изключителното съвещание на Народното събрание, свикано от опозицията за гласоподаване на ратификацията от Швеция в през днешния ден, и ратификацията ще бъде в допълнение отсрочена.

Парламентът ще заседава още веднъж след зимната си почивка в края на февруари.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР